Jump to content
Sign in to follow this  
Arosa1980kid

Egr p0401???

Recommended Posts

So I have had to replace egr unit and now engine management light is back on, iv took a reading with my cheap obd reader and its come up with p0401.  

Rang garage and he cant look at it until weekend......

So iv had a new egr unit and exhaust fitted since I bought this just over 4 weeks since, can anybody help?

Cheers 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need more info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brand new egr was put on my car and after a week engine management light came on? Code p0401, its going back to garage where I had it done for him to sort out  this weekend, when I start the car it revs its knackers off to around 2000 rpm, then settles down ?? , 

I have also had a full new exhaust system put on etc. 

I

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any other symptoms?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just got off the phone to garage a pipe as split the error is to do with pipe from air box to egr valve,  small split, any one know where i can get replacement or im thinking plumbers rubber tape?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It gets hot, dont think rubber will like that much and you wont like the smell either.

Scrappy or bodge it with something heatproof, or blank it off with an egr blanking plate bought or made.

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, Sausage said:

It gets hot, dont think rubber will like that much and you wont like the smell either.

Scrappy or bodge it with something heatproof, or blank it off with an egr blanking plate bought or made.

Gum gum, small bit of a bean can and a jubilee clip.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK thought you meant the metal one, that is just vacuum hose, if the split is near an end or there is enough slack just shorten it. Any motor factors should have suitable stuff by the meter otherwise.

Yes probably throw that code, as no vaccum moving the egr valve. I think the electric connector is for position sense, but could well be entirely wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.