Jump to content

Recommended Posts

Hi have a lupo 1.0 that seems to be throwing all its coolant out of the exhaust, I have to top up every half hour of running, do you know what could be wrong, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blown head gasket...?

Or is it just condensation, caused by lots and lots of really short trips (under tens mins).

welcome to club lupo :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for replying mk2 , I thought it might have been but no oil discolouration and no sign of a leak around the engine, so didn't know, I don't think condensation would empty the expansion tank as fast as it's draining,and I usually run it for around 2hours, it's been a long time since I changed a head gasket,that was on a ,mini clubman, 20ish years ago, have things changed much? Or would you recommend taking it to be sorted out, thanks for the welcome, and thankyou for helping, Sally.

Edited by Sally
Had to add a few words

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same as a mini, but no pushrods. Overhead cam. Never done an old mini. Everything else about the same, but more plastic everywhere. No cork.... unless you find a bottle of something when getting too tricky.

Unless it's a simple leak somewhere? Down on power, starts and idles ok? -maybe not head gasket

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.