Jump to content

Exhaust emissions warning light...


Recommended Posts

hi guys, i have a 1.0 2001 arosa s with the exhaust emissions warning light on.

it has come on a few times, flashed a few times then gone solid. every time this happens i pull over, switch off the engine, wait for about 10 mins then start it up again and the light goes off.
the day before last i was driving back from bristol to cardiff (not far) when the same thing happened. i pulled over and did the same as always but this time the light stayed on, and is still on.

Recently when ive been starting the car, the revs rise to around 1400 as usual, then as the revs drop with the engine going into idle (to about 850rpm) it cuts out. this happens around 5 times out of 10.

also there is a smell of unburnt petrol in the air when it finally starts up. its very sluggish, looses power occasionally, and hesitant to pull off at lights.

spoken to a few people they think it could be either egr valve or llamda sensor but its difficult to say.

really hope anyone can help me!

thanks for readin'

Edited by LoopyforLupo
Link to post
Share on other sites

This has happened in my Sport quite a few times...

Most common reason is lack of oil and the engine being too hot :tongueout:

Try topping up the oil or giving it a full oil change before you start buying parts as 'lupoluke' suggested

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.