Jump to content
matthewrspca

AIrcon problems

Recommended Posts

Hi Guys.

 

My Lupo Gti has a slight Aircon problem. 

not sure if it needs a re-gas or the pump is gone, but its pumping zero cold air out and it doesn't sound like the compressor is activating when pressing the AirCon button in the car.

anybody got any ideas, as the Aircon pumps are costly and pain to do.

Beian and Larry.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go physically look if the compressor is engaging when the button is pressed 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radiator fan should come on too. Check fuses and connections around the engine bay fuse box. I was going to say the one on top of the battery, but it's in the boot....

Share this post


Link to post
Share on other sites

The terminal with the fuses on is still in the same place as a regular Lupo however.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Based on what I went through to fix my air con., I would recommend finding a garage you know and trust that has air con. leak testing equipment and get them to test the system out unless you have already done so.

After having two pipes replaced along with a cooling fan, it turned out to be some pinholes in the air con. evaporator outlets where it joined onto the air con. evaporator valve....

 

Hopefully your issues will be cheaper and easier to fix than mine was 😎

 

Martin :)

Edited by Tourist
Memory clouds....

Share this post


Link to post
Share on other sites

February Heatwave in Liverpool?

Hopefully just a re-gas, think I read non car AC places are a lot cheaper for re-gas, worth a try if you have a place nearby.

AC is best used year round, dries the air and used in winter it speeds up windscreen demists + it keeps the seals moist.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Tourist said:

Based on what I went through to fix my air con., I would recommend finding a garage you know and trust that has air con. leak testing equipment and get them to test the system out unless you have already done so.

After having two pipes replaced along with a cooling fan, it turned out to be some pinholes in the heater matrix outlets where it joined onto the air con. evaporator valve....

 

Hopefully your issues will be cheaper and easier to fix than mine was 😎

 

Martin :)

That sounds like fun.

I wouldn't want to pay a tone the time to take a dash out.

Although I would be paid to do it 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Rich said:

That sounds like fun.

I wouldn't want to pay a tone the time to take a dash out.

Although I would be paid to do it 

It wasn’t fun, Dave the mechanic did use a few choice words when I picked the car up....😂

 

Just to clarify what I wrote earlier- It was a combination of rotten pipes and air con. evaporator which meant the system was very slowly loosing gas over time....

 

Works a treat now when it’s warm enough outside to run it all up. :)

 

Martin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only use aircon if it gets to 30' but if I had a tilt and slide sunroof,the one thing I have never had on any car I have owned I'd be making the most of that.Now a lot of car manufacturers are going back to sunroofs which I think is great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also remember that in most VW's the AC won't work if the outside temperature is below 5 degrees if I remember right

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.