Jump to content
Olliee22

Speedometer and tachometer Not working

Recommended Posts

Hi

I have a 2002 Lupo 1.4 SE and I decided to take the dash apart as the handbrake warning light was very dim, once i took it apart and saw nothing wrong i then put it back together making sure not to move the needles on the dashboard. once I had put the whole dash back together i plugged the two clips back in and the speedo dropped below 0MPH and is currently pointing at near the mileage and trip, however the rev counter was working so i thought maybe after a 15 minute drive it would sort it out, however this was not the case. the speedo does move its just not giving the correct reading and now the rev counter is stuck at 5000 RPM when the engine is not revving that high. I've tried taking it apart and checking that the plugs are clean and clipping in correctly and it all seems to be fine but the dials are still incorrect. I'd like to note that everything else on the dash seems to be working fine apart from the still dimly lit handbrake warning light.

Any help or advice would be appreciated as the MOT is booked for Tuesday (22.Nov) Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

So long as there are no lights on the dash during the test, it won't affect the mot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.