Jump to content
Sign in to follow this  
jamieeharriss

Diesel sounding 1.4s Lupo?

Recommended Posts

I recently brought a lupo 1.4 03 and there's a strange tapping noise coming from the top end? The noise seems to disappear after 2000 rpm, I done a oil change and filter and it sounded slightly better its not a very high mileage either 72000. The noise is really starting to irritate me any suggestions?

Cheers

Edited by jamieeharriss

Share this post


Link to post
Share on other sites

poor plug gaps or crap on them means a poor spark. same with HT leads

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't sound like a misfire or anything it just sounds tappy, I'm doing a engine flush soon hopefully that could sort it out. Also if I turn on something that consumes electric it taps really quickly then steadies out? It's annoys me more and more every day!

Share this post


Link to post
Share on other sites

im not saying its not got spark, im saying the sparks not good enough for efficient combustion

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll buy a set of spark plugs tomorrow see if that makes difference, the service oil indicator on the trip meter

came on today yet the bloke I brought it off said it recently been serviced and I changed the oil about 2 weeks ago, also on idle the engine shakes my car apart!

Edited by jamieeharriss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×