Jump to content
Rokasgr

Lupo 3L 1.2 TDI problems

Recommended Posts

Hello,

I have a  VW lupo 3L and i have a problem with start up. It starts only with the cold engine. Abs ant parking brake lights are blinking. And another issue when I drive it, it doesnt run faster than 80km/h it just locks and only on cold engine the power is fine and i can go faster, but when it warm up it lose power.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to club lupo!

Check the temperature sensor. But it is possible the fuel filter may have water in it?

ABS and brake lights may be low brake fluid and faulty wheel sensor?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would start with the fuel filter as mk2 said, but also check the accumulator. It might not be getting into the higher gears.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Get it scanned with VCDS. When was the fuel filter last changed? If you don't know, change it. A problem with the accumulator would disable the accelerator.

RAB

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When was the air filter last changed? Can you manually move the VNT mechanism?

RAB

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have changed air filter one week ago. I havent checked VNT. I have bought new glow plugs, oil and oil filter. And now i need to change it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.