Jump to content
Lupse Lady

Lupo 3L TDI loses throttle response

Recommended Posts

Hi,

New here and not found any like issues when searching this site. Apologies if this has been discussed before.

My problem is that after I have driven a few km, the throttle loses response completely. I have to stop and restart after which it drives a km or so and then the same happens. This problem started a couple of days ago. My drive home from the shops took me 5-6 restarts. It does not seem to be at any specific speed as it has cut out both in 80km and 40km  speed zones. I hope someone can give me pointers to what might be the problem.

Thanks from Lupse Lady

Edited by Lupse Lady

Share this post


Link to post
Share on other sites

fuel starvation. 

check fuel filters.

Share this post


Link to post
Share on other sites

good first place to start.

then 109, usual pattern.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you mean it goes to limp mode (gutless) or has no pedal input and only idles? Fault codes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it an actual engine cut out?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Lupse Lady which country are you in? we have some members on here all over europe (world!) who might be able to help you near where you live... :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×