Jump to content
Sign in to follow this  
Tipper61

Hi...need help

Recommended Posts

Hi to everyone. Just joined as need help with lupo. My daughter has 1.4s lupo on coillies and bbs reps. Trouble is...starting . !! When weather is good starts no problem. When outside temp drops slightly it just wont start. Fires up and runs for 2 seconds then cuts out as if immob cuts in.. cuts spark. What am i looking for..? Problem with key and ignition barrel..?. As had column out last year to do pedal box. Immobiliser problem..? Coil breaking down as only does it when cold out..? Temp sensor has been changed. No different. Any positive help would be much appreciated. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

crank sensor?

code read? Immob brings one up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’d be checking your earths first, cold temps will affect resistance so if you’ve already got a nasty earth somewhere then the cold will amplify the issue, without hearing the car struggle to start and cut out it’s a bit difficult to suggest if it’s an electrical fault or a fuel fault or both, but I’d start with the free stuff and check your earths for corrosion and security.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got to get codes read this week. Checked earths and all good. Doesnt struggle to start. Fires up straight away then stops. Checked with a good plug out and spark  just stops. Temperature will warm up a degree and it.ll strart no problem and drive fine. Stop start whatever. Temp drops a degree and fires and stops. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

So it’s not when it’s actually cold then?? I’d be looking as rich said at crank/cam sensors then as I’d imagine it’s just coincidence that the temperature seems to drop slightly when the issue shows up. But codes will save you having to put anymore unnecessary parts on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Next job is get codes read. Thanks for advice..i hate modern cars. Too many electrics to go wrong . Give me an old landrover or a mk2 escort anyday...😁

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×